ساپورت سینی کابل ساپورت
( نگهدارنده ) سینی کابل ، سیستم نگهدارنده این تجهیز بر روی سقف و یا دیوار میباشد که این سیستم، وزن مجموعه سینی و کابل درون آن را تحمل میکند. معمولا برای نگهداری سیستم محافط سیم و کابل، بسته به سطح محل نصب از دونوع ساپورت سقفی و دیواری و یا ترکیب این دونوع استفاده میکنند.
ساپورت دیواری
سینی کابل ساپورت دیواری سینی کابل، ساده ترین شکل سیستم نگهدارنده و اتصال سینی ها به دیوار میباشد. ساپورت دیواری به طور معمول به دو شکل ساپورت تی (T) شکل ساده و ساپورت براکت شکل ( با طراحی بارگذاری مهندسی ) تقسیم میشود.
ساپورت تی شکل، قیمت مناسبتری نسبت به ساپورت طراحی شده مهندسی دارد .ساپورت T شکل که از دو پروفیل U شکل ساده تشکیل شده که با هم به صورت عمود بر هم شکل T را میسازند و این دو پروفیل از طریق پیچ و یا جوشکاری و یا پرس به هم متصل میگردند.
ساپورت سقفی سینی کابل
ساپورت سقفی سینی کابل نوع دیگری از سیستمهای نگهدارنده میباشد. در صورتی که نتوانیم از دیوار جهت نصب سیستم استفاده نماییم، میتوانیم از سقف جهت نصب این سیستم استفاده نماییم. معمولا نصب تجهیزات به سقف کمی سختتر از نصب سیستم محافظ سیم و کابل به دیوار می باشد. به طور معمول ساپورتهای سقفی نیز دو گونه ساخته میشوند
استفاده از ساپورت U شکل و میله راد گالوانیزه
استفاده از ساپورت u شکل و میله راد گالوانیزه روش نگهداری بسیار سریع و با صرفه اقتصادی میباشد. در طول مسیر نصب، با توجه به ارتفاعی که قرار است سینی ها نصب گردند، متناسب با عرض آن، 2 راد ( پیچ متری) گالوانیزه را به سقف پیچ مینماییم ( این کار میبایست با استفاده از رول بولت های استاندارد صورت گیرد )، سپس انتهای راد ها را از ساپورت U شکل ( قسمت زیر سینی ) عبور میدهیم و آنها را با مهره و واشر به ساپورت U شکل محکم میکنیم. ساپورت یو شکل که در این مدل مورد استفاده قرار می گیرد، معمولا یک پروفیل یو شکل از جنس بدنه سینی ها و متناسب با عرض آن میباشد.
کف آن نیز به طور کامل پانچ میگردد و میله راد از آن عبور داده شده و پیچ میگردد. حال بستر قرارگیری سینی ها بر روی سیستم نگهداری آماده است. این روش سرعت بالایی دارد اما ملاحظاتی را نیز باید در استفاده از آن رعایت نماییم ، از جمله پوشش سقفی که قرار است رادهای ما در آن قرار گیرد حائذ اهمیت است. به طور مثال اگر سقف ما گچی باشد شاید نتوانیم رادهای گالوانیزه را در درون آن محکم نماییم و باید روشهای مقاوم سازی سقف را در استفاده از این نوع تجهیز به کار بریم .
استفاده از ساپورت U شکل و بیس پلیت و براکت
استفاده از براکت و ساپورت U شکل و بیس پلیت و براکت یکی دیگر از روشهای نگهداری برروی سقف میباشد. ساپورت U شکل ما توسط یک عدد بیس پلیت که معمولا ضخامت بیشتری نسبت به بدنه ساپورت دارد، به سقف پیچ میگردد و به دنبال آن براکت ما با توجه به ارتفاع مورد نظر سینی کابل در درون ستون براکت U شکل پیچ میگردد. همچنین به جای استفاده از ستون U شکل میتوانیم از سی ریل یا سی چنل نیز استفاده نماییم که اینبار برای محکم کردن براکت بر روی سی ریل باید از مهره فنر دار برای نصب استفاده نماییم. این روش نگهداری نسبتا قیمت بالاتری خواهد داشت، اما قابلیت تحمل وزن بالاتری را نیز در بر خواهد داشت.
همچنین امکان استفاده از این سیستم جهت چند سطح کاری و چند طبقه بر روی یکدیگر ایجاد خواهد شد. از این مدل ساپورت سقفی می توان به دو صورت قابل تنظیم و غیر قابل تنظیم استفاده نمود. در بعضی نقاط که سقف کاملا صاف نیست و ممکن است سقف ما چند درجه شیب داشته باشد ( این مساله در سقف تونل ها بسیار مشاهده می گردد ) میبایست از مدل قابل تنظیم استفاده نمود. در این حالت ستون اصلی ما میبایست به صورت سی چنل یا سی ریل ساخته شود. براکت ها بر روی سی چنل قابل رگلاژ بوده و با شل کردن پیچ روی براکت، مهره فنردار داخل سی چنل آزادی عمل پیدا کرده و می توان آن را در ارتفاع مورد نظر نصب نمود. .